„SRETENjSKI TURNIR” U GAĐANjU VAZDUŠNOM PUŠKOM

Pehar ostao u Zrenjaninu

Na Gradskom strelištu u Zrenjaninu u subotu je održan tradicionalni „Sretenjski turnir” u disciplini vazdušna puška. Organizatori takmičenja, članovi Streljačke družine Bečkerek 1825, bili su i najuspešniji na turniru.
Za zrenjaninsku ekipu, koja je pobednik turnira, nastupili su: Dragan Grozdanov (378 krugova), Anđelko Anđelov (365) i Tibi Čisar (351). Drugo mesto pripalo je strelcima iz Kikinde, a treće takmičarima iz Vrbasa. U pojedinačnoj konkurenciji zlato je zaslužio Dragan Grozdanov, srebro je pripalo Novici Petroviću iz Smedereva, a bronza Ervinu Šalgo iz Kikinde.
U ženskoj konkurenciji Marija Pajčić je došla do srebra. U kategoriji mlađih omladinaca Daniel Berenji se okitio zlatom, a Nikola Ostojić bronzom.
– Zadovoljan sam učinkom ekipe SD Bečkerek 1825, raduje me uspeh mladih strelaca, ali i moj lični rekord u gađanju vazdušnom puškom koji sada iznosi 378 krugova. Nadam se da će naši strelci zadržati izvanrednu formu do prvenstva Srbije i da će rezultati biti dobri kao i na ovom turniru – istakao je Dragan Grozdanov.
B. M.