SRHC-OVO PRIZNANJE GRADU: Plaketa za odličnu saradnju

PLAKETA

PLAKETA3Projekat simulacije reagovanja u vanrednim situacijama, koji je Grad Zrenjanin sproveo sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom (SRHC), danas je prikazan u Kaštelu Ečka, a prezentaciji je prisustvovao i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, kao i predstavnici SRHC-a, vatrogasaca i gradskih čelnika. Posle kratkog filma koji je prikazao šta sve podrazumeva program, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a konstatovao je da bi za svaki grad bilo poželjno da ima ovakav projekat.

Ovo je fantastični projekat, ne samo za Grad Zrenjanin nego i za Srbiju. Dokazuje da, kada se radi i razmišlja preventivno, onda se zaista mogu spasiti životi i materijalna dobra – izjavio je Marić.

U izradi projekta je učestvovao Srpsko-ruski humanitarni centar, a njegov predstavnik Bojan Glamočlija je naveo da je Zrenjanin zaslužio učešće u projektu zahvaljujući dobrom GIS-u.

-Zamislili smo da odaberemo lokalnu samoupravu ili okrug koji je uradio odličan GIS sistem, i zaključili smo da je to Zrenjanin. Mnogo je uloženo novca i truda u izradu tog sistema i to nam je potvrdila i Ruska federacija – rekao je Glamočlija i rekao da ovakav projekat može koristiti svakom gradu.

On je uručio gradonačelniku Janjiću plaketu kao znak zahvalnosti Gradu Zrenjaninu za odličnu saradnju i dobro sproveden program. Glamočlija je rekao da je ovaj pilot projekat sproveden i zahvaljujući državnom sekretaru Ivanu Bošnjaku i načelniku Srednjobanatskog okruga Dušanu Šijanu.

Gradonačelnik je rekao da je veoma ponosan kada čuje pohvale od ljudi koji ne žive u Zrenjaninu.

-Ovo je priznanje za sve nas u lokalnoj administraciji, za sve ljude koji su radili u mom timu, ovo nije za mene kao Čedomira Janjića – naglasio je gradonačelnik i dodao da se, iako je srećan što Zrenjanin ima ovakav projekat, nada se nikad neće morati da reaguje u vanrednim situacijama poput, recimo, poplava.

S.K.