SRUŠILA SE BINA NA ETNO FESTIVALU NA BAGLJAŠU: Povređene dve ženske osobe

Negde oko 16 časova, dok je trajao program na Etno festivalu „Banatska priča“, srušila se metalna konstrukcija bine i tom prilikom povredila dve ženske osobe. Teže povređena je Branka Jajić, novinarka lista „Zrenjanin“ i voditeljka programa, i J. B. iz organizacije.

- Pre samog pada metalne konstrukcije, šestroro dece se nalazilo na bini. Trebalo je da im dodelimo diplome i samo se čulo da neko viče: „Pada!“. Srećom, deca su na vreme sklonjena i niko od njih nije povređen.  Dok sam se okrenuo,  na voditeljku je pala šipka od 11 metara, tačnije na potiljak, a ona je grudima udarila o sto koji se od siline udarca slomio. Bila je nekoliko minuta bez svesti, a ja sam svom snagom podigao šipku kako bismo je izvukli. Gošća festivala je bila dr Nada Macura, koja joj je prva prišla i ukazala pomoć –ispričao je Ilija Fanka, jedan od učesnika festivala i očevidac.

DSC_7146 .

Prema rečima Angeline Šuica, predsednice Asocijacije za razvoj koja u saradnji sa MZ „Veljko Vlahović“ organizuje festival, sve je bilo u redu do tog momenta. Kako kaže, niko nije ni slutio da ovako nešto može da se desi, jer je i vreme išlo na ruku, nije bilo jakog vetra.

– Bila sam na bini, ali nisam povređena, dok je moja ćerka zadobila lakše povrede glave i ima nekoliko kopči. Kada je Branka Jajić došla do svesti, pitali smo je da li nas prepoznaje i klimnula je glavom, mrdala je nogama i rukama. Hitna pomoć je zaista brzo stigla i povređene odvela u Urgentni centar – navela je Šuica.

DSC_7150 .

Odmah po saznanju o nesrećnom događaju, na lice mesta došao je Dalibor Bubnjević, direktor i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“.

– Naša novinarka Branka Jajić danas je stradala obavljajući svoj posao na događaju. Na nju se sručio deo bine. Pozivamo nadležne državne organe da sankcionišu odgovorne za izazivanje opasnosti koja je ugrozila život koleginice Jajić. U javnosti se već godinama osporavaju kvalifikacije pojedinih pružalaca usluga organizacije događaja. Poslednji događaj čini navedene sumnje osnovanim – poručio je Bubnjević.

Kako saznajemo, novinarka Jajić se nalazi u šok sobi, a zbog ozbiljnosti povreda grudnog koša i pluća, lečenje će nastaviti na Klinici u Sremskoj Kamenici. Policija se nalazi na licu mesta, a uviđaj je u toku.

I.I.

Foto: Ivan Pančić

Opširnije u štampanom izdanju

DSC_7151 .