Šta kriju bankari i „fabrika vode“?

Piše: Dalibor Bubnjević

Glavni kompanjoni nečeg što bi želelo da bude fabrika vode i dalje ćute! S jedne strane, privrednici koji se odazivaju na povik „investitor“ su utihnuli. Do nedavno su bili mnogo rečitiji. Neretko su napadali čelnike JKP „Vodovod i kanalizacija“. Takođe, meta saopštenja im je bio, ni kriv ni dužan, aktuelni gradonačelnik.
Pajtaši tzv. investitora, u javnosti identifikovani kao bankari, ponašaju se krajnje autistično. Da je njihovo ulaganje bilo privatno, tada niko ne bi imao legitimitet da ih bilo šta o tome pita. Međutim, oni su najpre prodali svoju poslovnu zgradu javnom preduzeću. Potom su finansirali projekat po kome bi mogao da bude sniman serijal „Dosije iks“. Samim tim su se odrekli ekskluziviteta privatnosti.
Zrenjaninci sa pravom očekukuju od družine da im saopšti istinu u lice. Prvo je pokretnut stečajni postupak, potom se od istog odustalo?! Sada se pominje prodaje pokretne i nepokretne imovine tzv. fabrike vode u postupku izvršenja. Nejasno je ko će kupiti, na primer, objekte koji se nalaze na zemljištu Grada Zrenjanina?! Da li je to „čardak ni na nebu, ni na zemlji“?!
Ono što treba da brine mnoge jeste pitanje koliko je tzv. fabrika vode plaćala na ime zakupa gradskog građevinskog zemljišta? Niko nas ne može uveriti da je neko komercijalni interes pokušao da podvede pod komunalnu delatnost. Ko je sledeći na potezu? Tužilac, građani ili neko treći…