SEDNICA GRADSKOG VEĆA: NA PRODAJU SVE VEĆI BROJ GRAĐEVINSKIH PARCELA

Zemlju kupili „Linglong”, pravoslavna crkva, firme

Uništavanjem ambrozije i poslovima zoohigijene ubuduće bi mogle da se bave i privatne firme, odlučeno je na sednici Gradskog veća, održanoj u sredu, 1. decembra. Pored toga, prvih deset tačaka dnevnog reda odnosilo se na otuđenje građevinskog zemljišta. Grad Zrenjanin je u toku ove godine objavio dva oglasa za prodaju većeg broja parcela od čega je prihodovano skoro 60 miliona dinara, istaknuto je na sednici.

NAJVEĆA PARCELA KINEZIMA
Izvestiteljka Violeta Kučanda Bogasenieva, iz Odeljenja za imovinskopravne poslove i upravljanje imovinom, rekla je da su, na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta na ukupnoj površini od 34.888 kvadratnih metara, odnosno skoro 3,5 hektara, za šta je potrebno da kupci plate nešto više od 26 miliona dinara.
– Tri parcele namenjene su izgradnji poslovnih i drugih sadržaja i gradnji objekata višeporodičnog stanovanja, dok su preostale parcele opredeljene za individualnu stambenu izgradnju. Samo za parcelu u Ečki, namenjenu izgradnji oko 300 stanova, investitor „Linglong” uplatio je skoro 14 miliona dinara – navela je Kučanda Bogasenieva.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju