Stanisavljev hoće da ugasi Rukometni klub „Proleter“?

Piše: Dalibor Bubnjević
Zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Ljubomir Stanisavljev našao se u središtu afere koja prati izbor novog predsednika Rukometnog saveza Srbije. Prema nezvaničnim saznanjima dostupnim u operativnoj obradi, stiče se utisak da je Stanisavljev, kao lice koje u pokrajinskom organu vrši službenu dužnost, pokušao da utiče na odlučivanje jednog člana Skupštine Rukometnog saveza. Reč je o članu Upravnog odbora Rukometnog kluba „Proleter“, koji je trebalo da izvrši uticaj i na preostala dva predstavnika Zrenjanina u radu Skupštine.
Stanisavljev je zanemario da je, kao lice koje raspolaže odgovarajućim društvenim ugledom i kontaktima u visoko pozicioniranim političkim krugovima, predmet interesovanja velikog broja organa. Po svemu sudeći, smetnuo je sa uma uticaj koji ima kao zamenik pokrajinskog sekretara za sport. Iz operativnih registara se može zaključiti da je navedenog člana Upravnog odbora RK „Proleter“ najviše zastrašila izjava Stanisavljeva da će ugasiti predmetni sportski kolektiv, kao i da će se lično razračunati sa medijima koji mu nisu naklonjeni.
Za razliku od Stanisavljeva, sasvim suprotno se ponaša novoizabrani zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Na samom početku mandata uputio je konstruktivan poziv svim odbornicima da se ujedine u interesu grada i da zanemare partijske ciljeve. Očito je gradonačenik Čedomir Janjić doneo valjanu odluku kada je predložio Santovca za svog zamenika.