STONOTENISERI BAHREINA U ZRENJANINU: Uspešno odradili pripreme

DSC_0146Najbolji mladi stonoteniseri i stonoteniserke Bahreina završavaju danas dvonedeljne pripreme u Zrenjaninu. Da bi što spremniji dočekali takmičenje na predstojećim Arapskim sportskim igrama, njihov ovdašnji domaćin, Stonoteniski klub Banat pre podne je u Kristalnoj dvorani organizovao veliki turnir na kome su pored gostiju iz Bahreina, nastupili najbolji sadašnji i bivši igrači Banat i Stenesa, a u ženskoj konkurenciji stonoteniserke iz Mihajlova i Uzdina.

Reprezentativci Bahreina u svim uzrasnim kategorijama pre pet godina pripremali su se u Subotici, protekle četiri godine bili su u Kini, a sudeći prema utiscima trenera stonoteniserki Borisa Baničeka ovo sigurno neće biti poslednji put da dolaze u Banat.

DSC_0152

– U Kini smo, kao i ovde, imali odličnu salu za trening. Pristup ovdašnjih sparing partnera, međutim, mnogo nam više odgovara nego na Dalekom istoku. Mladim Bahreincima neuporedivo bolje leži ovdašnja atmosfera među ljudima, a o hrani da i ne govorim – rekao nam je Baniček.

Pripremama reprezentativnih selekcija Bahreina vrlo su zadovoljni njihovi treneri Boris Vukelić i Vladimir Marić. Oni koji su, pre odlaska na Arapsko poluostrvo, kao prvi stručnjaci vodili Banat. Baniček, Vukelić i Marić organizovali su pripreme u Zrenjaninu za 12 stonotenisera i šest mladih stonoteniserki iz Bahreina.

Z.D.