STONOTENISERI BANATA PO ŠESTI PUT PRVACI DRŽAVE: U Srbiji kao tim – bez premca

Pobedom nad Radničkim, u Novom Sadu od 4:2, ekipa zrenjaninskog Banata juče je još jednom dokazala dominaciju u domaćem stonom tenisu. Ilija Majstorović, Đorđe Borčić i Marko Petkov odbranili su titulu ekipnog prvaka države, pokazavši da kao tim u Srbiji nemaju premca. Zrenjanincima se juče uspešno suprostavio samo Bojan Crepulja, ali njegove dve pobede bile su nedovoljne da nadoknade izgubljeno porazima saigrača Vlade Borčića i Ivora Katića.

Nakon drugog trijumfa u finalu plej-ofa, Zrenjaninci su osvojili titulu državnog prvaka, šestu u deceniji za nama. Grad na Begeju je prestonica seniorskog stonog tenisa jer je u pomenutom periodu i četiri puta bio drugi. Napred pomenutu tvrdnju potkrepljuju i hvale vredni rezultati Stenesa, drugog ovdašnjeg superligaša, čiji su prvotimci ove godine izborili plasman u plej-of i u njemu posrnuli baš u duelu sa Novosađanima.

Igračima i trenerima zrenjaninskog Banata, kao i predsedniku kluba Dmitru Majstoroviću, medalje i pehar državnog prvaka u Novom Sadu je predao Aleksandar Karakašević, najboljii naš stonoteniser i predsednik Stonoteniskog saveza Srbije. Kako smo nezvanično saznali, proslavu nove titule državnog prvaka, STK Banat organizovaće u nedelju, 2. juna, u večernjim satima, u Gimnazijskoj ulici.

Z.D.