STUDENTI IZ UHTE U RUSIJI NA STRUČNOJ PRAKSI U NIS-OVIM POGONIMA U VOJVODINI

„Pupin” odličan domaćin

  • Uskoro će još jedna grupa naših studenata ići na stručnu praksu u Rusiju – kaže dr Dragica Radosav, dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin”, koji je ugostio ruske akademce

Sergej Slabikov i Pavel Kanev, studenti Univerziteta u Uhti, u Ruskoj Federaciji, borave, u organizaciji Naftne industrije Srbije, na stručnoj praksi u Zrenjaninu. Na praksi su u NIS-ovim pogonima u Elemiru i Novom Sadu, a domaćin im je Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin”, koji ostvaruje odličnu saradnju sa ruskim univerzitetom u obrazovanju budućih stručnjaka – inženjera u eksploataciji nafte i gasa.
Sergej je student treće godine, smer „geologija zapaljivih i čvrstih minerala”, a Pavel je na prvoj godini master studija, smer „mašine i oprema za naftu i gasnu industriju”. Na praksi će biti do kraja nedelje, i – kako kažu – već im je žao što će morati da odu. Kako su nam rekli, toliko toga može da se nauči na praksi, a posebno što su svi ljudi u Zrenjaninu – njihove kolege, prolaznici na ulici i sustanari u Studentskom domu gde su smešteni – ljubazni i spremni da im objasne sve o studijama i gradu.
M. BEČEJAC

Opširnije u štampanom izdanju