SUBVENCIJE I POVOLJNI KREDITI PODSTIČU KUPOVINU POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

Najviše se traže turski traktori

Blizu 800 izlagača iz naše zemlje i 17 iz inostranstva učestvovalo je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji je u Novom Sadu održan od 18. do 24. septembra. Iako je bio nešto skromniji nego inače, značajno je da su održane gotovo sve tradicionalne manifestacije – od velike izložbe mehanizacije, do smotre stočarstva.
Kao i ranijih godina, najboljima u više kategorija uručeni su trofeji i priznanja. Veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona osvojili su i Nadica Bokinac iz Farkaždina i „Dijamant” AD Zrenjanin.
Zadružni savez Vojvodine (ZSV) je imao svoj štand na kojem je sa novinarima razgovarala Jelena Nestorov Bizonj, nova čelnica ove asocijacije. Ona je, između ostalog, objasnila šta je državni projekat „500 zadruga u 500 sela”.
– Ova akcija je afirmisala zadrugarsto i u našoj Pokrajini gde danas imamo 421 zemljoradničku zadrugu. Za tri godine spovođenja programa, 44 zadruge u Vojvodini dobile su 600 miliona dinara bespovratnih investicionih sredstava – rekla je Jelena Nestorov Bizonj i naglasila da su podsticaji stigli i na područje srednjeg Banata, osnosno u Klek, Srpski Itebej, Lukićevo, Jašu Tomić i Krajišnik.
N. Božović

Opširnije u štampanom izdanju