„SUNCOKRETI” PROSLAVILI MALU GOSPOJINU: Pružene ruke ljubavi

Zrenjaninsko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ proslavilo je sinoć slavu Malu Gospojinu – rođenje Presvete Bogorodice. Slavskom obredu su, osim članova i roditelja, prisustvovali i volonteri i brojni prijatelji. Slavski obred je služio protonamesnik Davor Stojanović.

rsz_slava_suncokreti1
– Kada sam sa vama, uvek želim da vam se zahvalim i poželim radosti i ljubavi. Ovoga puta, blagoslov posvećujem onima koji vam pomažu, koji su sa vama. I želim da kažem da su članovi društva njegovi korisni i vredni članovi. Trebalo bi ovim mladim ljudima omogućiti da stvaraji i rade, kako je to svuda u svetu, a ne samo da briga o njima bude stvar pojedinaca – rekao je otac Davor.

rsz_dscn6401slava_suncokreti_4
Kuma slave bila je Milena Samardžić iz Gradske organizacije Crvenog krsta. Ona koji je kumstvo predala Vukosavi Đapić Atanacković, generalnoj sekretarki Sportskog saveza.

rsz_slava_suncokreta3
U ime „Suncokreta”, dobrodošlicu je uputila predsednica Udruženja Ružica Tomić, podsećajući da je sabiranje članova, volontera i svih dobrih ljudi počelo pre deset godina. Gosti su imali priliku i da vide film o inkluzivnom kampu „Čardak“ koji organizuje Simo Salapura, uz podršku volontera.
„Suncokreti” su izveli ples na muziku svoje himne za koju je tekst napisao Nikola Vratnjan.
Tekst i foto: M.B.