SUSRET ČELNIKA PRIJATELJSKIH GRADOVA: Bekeščaba i Zrenjanin – zajedno u budućnost

U Kaštelu Ečka je juče počela trodnevna konferencija predstavnika javnog sektora i institucija Bekeščabe, bratskog grada Zrenjanina, koja se tradicionalno održava, svake jeseni, u jednom od prijateljskih gradova. Konferenciju su na svečan način otvorili gradonačelnik Bekeščabe Peter Sarvaš i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
– Tokom poslednjih deset dana ovo je već treća delegacija iz Bekeščabe koja boravi u Zrenjaninu i to je jedan od dokaza da intenzivno sarađujemo u više oblasti – istakao je Sarvaš. – Drago nam je što smo ponovo u gradu sa kojim nas prijateljstvo vezuje već pet decenija, u gradu koji se razvija na dobrom, evropskom putu. Prijateljstvo i saradnja između gradova Zrenjanina i Bekeščabe traju u kontinuitetu punih pet decenija, a mi ćemo se potruditi, dok smo gradonačelnici, da je na svaki način dalje unapredimo i produbimo.

Izrazivši zadovoljstvo što je baš Zrenjanin odabran za održavanje konferencije i to u prelepom ambijentu dvorca u Ečki, Janjić je ukazao i da je zajednička želja gradonačelnika da se postave neki  viši stabdardi u saradnji.

– Razgovaramo o saradnji u oblasti kulture, ali ono što je najvažnije jeste privreda i sve što iz nje proizilazi – naglasio je Janjić. – Mnogo od toga očekujemo u narednom periodu i sada imamo priliku da u direktnim razgovorima, između privrednika, vidimo šta je to što nas spaja i šta je to što može biti dobro i korisno za jednu i za drugu stranu.

Gradonačelnik Janjić je na početku konferencije predstavio Grad Zrenjanin, njegov privredni potencijal, posebno turistički, kao i prednosti za organizaovanje kongresnog turizma, pogodnosti investiranja u Industrijskoj zoni Jugoistok.

Konferenciji prisustvuju i Žolt Sakalaš, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine Janoša Puškaša i odbornika Skupštine grada Zrenjanina Roberta Nemeta.

B.Jajić DSC_0079_resize DSC_0230_resize DSC_0118_resize

Foto J.Nj. Drndak