SUSRET IZVIĐAČA U TEMERINU: Vredni i uspešni mališani iz Perleza i Idvora

Na kojem god susretu izviđača da se pojave – članovi Odreda „Čiča Janko“ najbrojnija su družina! Tako su i na smotri u Temerinu proteklog vikenda, 29. i 30. juna, njihove dve ekipe osvojila dva priznanja – „Munje“ treće mesto, a „Perleski pirati“ dobili su nagradu za najbrojniju ekipu.


Na Memorijalu „Božo Kosanović“ u Temerinu Odred „Čiča Janko“ predstavljalo je 17 mališana iz Perleza i Idvora, u kategorijama poletaraca i pčelica.
U velikom parku u centru Temerina, a potom i u kampu, pokazali su svoje veštine i znanje u osam disciplina: rešavanje testa o očuvanju životne sredine, vezivanje čvorova, razvrstavanje ambalažnog otpada, prepoznavanje divljih životinja po vrsti, prepoznavanje četinarskih i listopadnih vrsta drveća, određivanje koji deo lekovite biljke se koristi za ishranu ili za čaj, rešavanje slagalica i prelaženje poligon spretnosti. Nakon četiri sata usledila je pauza za ručak, a potom i nastavak takmičenja po podne.


Za „Munje“ su nastupali: Dragana Vukov, Mina Mećavin, Aleksandra Zakić, Luka Marjanović, Lazar Marjanović, Milan Miler, Anastasija Stanojković i predvodnica Ivana Vukov. U sastavu „Perleskih pirata“ bili su Magdalena Mauk, Aleksandar Antonijević, Jovana Rakita, Mihajlo Mauka, Tijana Jandrić, Nemanja Jekić, Luka Hegediš i Sara Antonijević, predvodnica.

M.M.