SUSRET KNjIŽEVNIKA IZ SRBIJE I RUMUNIJE U GRADSKOJ NARODNOJ BIBLIOTECI

U umetničkom podnevu književno druženje i poetski dijalog

Novi Sad i Temišvar biće 2021. godine evropske prestonice kulture, a u susret zajedničkoj radosti, književnici čiji su radovi objavljeni u Zborniku novosadskog i temišvarskog književnog kruga „U istom ogledalu” na rumunskom i srpskom jeziku, nedavno su predstavili svoje stvaralaštvo u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”.
Knjiga „In acceeasi oglinda” – „U istom ogledalu”, sa podnaslovom Književni dijalozi, objavljena u okviru saradnje Temišvarske podružnice saveza pisaca Rumunije i Matice srpske u Novom Sadu. Publikovani su radovi dvadeset rumunskih i srpskih pesnika iz Temišvara i Novog Sada, a izbor su obavili Slavomir Gvozdenović, Robert Šerban, Slavko Almažan i Saša Radojčić. Prevode potpisuju Slavomir Gvozdenović i Robert Šerban.
Najimpresivniji deo subotnjeg podneva u druženju sa književnicima bio je kada su čitali odlomke iz svojih dela. Akademski profesor u Temišvaru, majstor gitare dr Jon Dorobanču, ukrasio je umetničko druženje zvucima gitare, a vokalno ga je obojila svojim glasom Mirjana Mladenović, članica Crkvenog hora „Žene mironosice”.
Tekst i foto: Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju