SVE VEĆA ZAINTERESOVANOST RODITELJA ZA ORGANIZOVAN SMEŠAJ DECE

Bagljašu treba još jedan vrtić

Novi vrtić u naselju Putnikovo, verovatno će mališane primiti početkom drugog polugodišta, odnosno najkasnije u februaru. Ipak, u gradu sve je više roditelja koji žele da njihova deca budu smeštena u objekte Predškolske ustanove.
– Na teritoriji Grada, primećuje se povećana potreba za smeštajem dece u predškolske ustanove, jer je sve više roditelja zaposleno. Vrtić u naselju Putnikovo biće uskoro završen, a već se radi projekat za izgradnju novog vrtića na Bagljašu, uz postojeća tri. Takođe, ulažemo novac u sanaciju i rekonstrukciju postojećih objekata, kao što je slučaj sa vrtićem „Vila” i veoma sam ponosan kako je ovaj objekat renoviran. Jedan je od najlepših u regionu. Inače, zbog sve većeg broja zaposlenih, otvoreni su vrtići u sedam naseljenih mesta – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić povodom najave izgradnje još jednog vrtića.
U Zrenjaninu ne postoji lista čekanja za upis u vrtiće, ali, kako je Janjić izjavio, potrebe su iz godine u godinu sve veće. Zato lokalna samouprava čini sve kako bi izašla u suret roditeljima, bilo da je reč o novim ili rekonstruisanim starim vrtićima.
Takođe, očekuje se da će jedan vrtić u gradu raditi produženo, popodne, a možda i vikendom. Broj upisane dece u 19 vrtića Predškolske ustanove je već nekoliko godina oko 2.500, od jaslenog do pripremnog predškolskog uzrasta.
M. Bečejac