VLADIMIR BRAKUS, PREDSEDNIK OPŠTINE, O SADAŠNjOSTI I BUDUĆNOSTI NOVE CRNJE

Obnova puteva, gradnja zone…

Nakon što je, početkom jula, dugogodišnji predsednik Pera Milankov po sili zakona podneo ostavku, njegovog saradnika i partijskog istomišljenika, Vladimira Brakusa, većina u lokalnom parlamentu odredila je da ubuduće vodi Opštinu Nova Crnja. Kako je na izborima uz Milankova bio još od 2008. godine, a od 2012. godine i odbornik u SO Nova Crnja i jedno vreme predsednik Saveta Mesne zajednice Aleksandrovo, Brakusu nije trebalo puno vremena da vođenju lokalne samouprave „pohvata sve konce”.
Od njega tako saznajemo da su na teritoriji Nove Crnje u proteklom periodu realizovani projekti iz oblasti infrastrukture, sporta i kulture, a lokalna samouprava ima i konkretne planove i za budućnost.
Prvi čovek Opštine, Vladimir Brakus, naglašava da je jedan od važnijih prioriteta izgradnja puteva.
–Urađen je deo puta kroz naseljeno mesto Nova Crnja, a saniran je i kolovoz na dužini od 500 metara u Srpskoj Crnji. Radićemo i dalje na rekonstrukciji puteva, a nadamo se da će uskoro biti završen i put Vojvoda Stepa – Itebej – kaže Brakus i ističe da je u planu uređenje atarskih puteva, kako bi se pomoglo ratarima.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju