SVEČANOM AKADEMIJOM OBELEŽEN 15. OKTOBAR – DAN NARODNOG POZORIŠTA „TOŠA JOVANOVIĆ”

Magija je ostala ista
Teatarsko zdanje, ponos grada, nastalo je baš ovakvog oktobra, 1839. godine, rečeno je u ponedeljak, 15. oktobra, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” na proslavi dana ove ustanove. Obeležava se i 72 godine rada Dramske i 62 godine Lutkarske scene. Na svečanosti je predstavljena prva knjiga pozorišnih kritika u istoriji Zrenjanina, dodeljena su priznanja članovima NP „Toša Jovanović”, a zvanično je najavljena i premijera mjuzikla „Bilo jednom u Banatu”.
– Prošla sezona bila jedna od najuzbudljivijih – zrenjaninski teatar je gostovao na festivalima u Zenici i Sarajevu, a takođe je bio i domaćin dveju pozorišnih smotri – kazao je direktor NP „Toša Jovanović” Ivan Francuski.
Početak nove „pozorišne” godine obeležiće predstava u kojoj su angažovani gotovo svi članovi dramskog i lutkarskog ansambla. U pitanju je mjuzikl „Bilo jednom u Banatu”, čija će premijera biti u petak, u 20 časova. Podsetimo, radi se o legendi o nastanku zrenjaninskog teatra, koja govori o poduhvatu bogatog bečkerečkog trgovca da sagradi pozorište putujućoj peštanskoj glumici u koju se zaljubio. Prema rečima reditelja Vladimira Lazića, u pitanju je banatski „Mulen Ruž”, a publiku očekuje 13 muzičkih numera .

M. Marčić

11-1-2-Dan pozorista

11-1-3-Dan pozorista

11-1-4-Dan pozorista

Opširnije u štampanom izdanju