NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS
U četvrtak, 18. oktobra, u okviru filmskog ciklusa „100 godina Velikog rata” prikazuje se film „Plavi Maks” (Velika Britanija, 1966, 156 min). U sredu, 24. oktobra, prikazuje se „Marširaj ili umri” (Velika Britanija/SAD, 1977, 107 min), a u četvrtak, 25. oktobra, projekcija „Džoni je dobio pištolj” (SAD, 1971, 111 min). Projekcije počinju u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA
U petak, 19. oktobra, u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra otvara se izložba „Emotivne maštarije” Dušana Savkovića. Period nastanka ove izložbene celine je 2016/2017. Radovi su urađeni na platnu u tehnici akril-ulje, a u okviru postavke biće izložene i autorove sklupture.

PROMOCIJA KNJIGE
U ponedeljak, 22. oktobra, u maloj sali Kulturnog centra biće promocija knjige „Nebojša Popov – izazovi kritičkog mišljenja” (grupe autora). Promocija počinje u 19 časova, a govoriće dr Božidar Jakšić, Dragan Stojković, Branislav Grubački i Slavko Golić.

DOMAĆI FILM
Od četvrtka, 25. do nedelje, 28. oktobra, u terminima od 16, 18.30 i 21 čas, u velikoj sali Kulturnog centra prikazivaće se najnoviji domaći filmski hit, kriminalističkog žanra – „Južni vetar” (2018, 90 min). Cena ulaznice je 250 dinara. Uz Miloša Bikovića, u glavnim ulogama su Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček…

TRIBINA U MUZEJU
U okviru izložbe „Žensko lice sporta u Zrenjaninu” u utorak, 23. oktobra, u salonu Narodnog muzeja sa početkom u 17 časova biće tribina o položaju žena u sportu. Govoriće prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i recenzent izložbe, prof. dr Višnja Đorđić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, prof. dr Milenko Vuković, profesor odbojke i dugogodišnji trener odbojke, Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport u gradu, Snežana Vujanović, psiholog u Pokrajinskom zavodu za sport, dr Radmila Petrin, sportski lekar, Biljana Mandić, novinarka, Ružica Karajović Ibročić, članica Komisije „Žene i sport” pri Olimpijskom komitetu. Moderator je Stojanka Lekić, koautor izložbe i pokrajinska poslanica, bivša sportistkinja i dugogodišnja sportska radnica.