SVEČANOST U VIMINACIJUMU – „PUT KA VRHU”

Podsticaj stvaraocima i zadužbinarstvu

Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Republike Srbije, jedan je od dobitnika Nagrade „Kapetan Miša Anastasijević”, koja se već dve decenije, u okviru projekta „Put ka vrhu”, dodeljuje radi afirmacije poslovnog i društvenog ambijenta Srbije. Nagrađena su 24 najuspešnija preduzetnika, privrednika, kulturna i naučna radnika.
Projekat „Put ka vrhu” su pre dvadeset godina pokrenuli „Medij invent” iz Novog Sada, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Beogradu. Zamisao je bila da nagrada koja nosi ime Miše Anastasijevića, jednog od najvećih srpskih zadužbinara i dobrotvora, bude podsticaj stvaraocima u različitim oblastima za dela koja ostvaruju dobrobit potonjim generacijama.
Nagrada je dobitnicima uručena prošlog petka, 25. septembra, u Arheološkom parku Viminacijum, kod Kostolca, pod pokroviteljstvom Privredne Komore Srbijue i Unije poslodavaca Srbije.
Na čelu žirija je bio prof. dr Radovan Pejanović. On je istakao da nema većeg dobra i postignuća u životu pojedinca od toga da ostanete dobro ime u svome narodu.
B. Jajić

Opširnije u štampanom izdanju