Szavalóverseny Muzslyán

Petőfi a szívünkben
A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület az idén is megszervezte a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóversenyt, melyre ezúttal is nagy volt az érdeklődés, ugyanis hat településről közel ötven általános és középiskolás szavaló nevezett be.
A szép számban megjelent közönséget Juhász Törköly Krisztina, a művelődési egyesület elnök asszonya köszöntötte, majd a szavalók léptek a színpadra, akik felkészültségüknek köszönve megnehezítették a Kovács Jolánka, magyar szakos tanárnő, valamint Matus Eszter Lenke és Kocsis Diána Csilla, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor-programjának fiatal ösztöndíjasok alkotta bírálóbizottság munkáját.
Az első és második osztályosok mezőnyében első díjat Lázár-Dékány Dávid érdemelte ki, második lett Nagy Bakos Lóránt, a harmadik helyen pedig Barna Léda végzett. A harmadikosok és negyedikesek kategóriájában első díjas lett Körtési Rebeka, a második helyre Kormányos Ákos került, a harmadik díjat Rontó Katának, a különdíjat pedig Rapos Lenkének ítélték oda. Az ötödikesek és hatodikosok mezőnyében Szíveri Emese az első, Deli Hilda a második, Toma Éva pedig a harmadik helyen végzett. Különdíjat Lázár Mónika kapott. A felsősök, illetve középiskolások mezőnyében Márton Leonárd bizonyult a legjobbnak, őt Csüllög Áron követte a második helyen.
A díjazottak és felkészítői – Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának és Gombár Szeréna konzul asszonynak köszönhetően – könyvjutalomban részesültek.

Borbély Tivadar