Târgul de Inovații, Cooperare și Antreprenoriat

Inovații și cooperare între oamenii de afaceri
În perioada 25 – 27 august 2016, la Zrenjanin, a avut loc cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Inovații, Cooperare și Antreprenoriat INOCOOP, cel mai important târg care în mod tradițional a avut loc în Zrenjanin, în acest an, a fost deschis oficial de către președintele Adunări provinciale, Igor Mirović. Manifestarea fiind organizată de Camera Regională Economică Zrenjanin, Asociația Generală a Întreprinzătorilor din Zrenjanin şi Centrul Turistic al Oraşului Zrenjanin..”
După deschiderea oficială, a avut loc un seminar de prezentare a potențialului economic și turistic al județului Timiș, susținut de Rodica Olinic – consilier Relații Publice în cadrul CCIAT. Firmele timișene participante și-au prezentat apoi obiectul de activitate și interesul de afaceri pe piața din Serbia. Obiectivul principal fiind promovarea producţiei profitabile, a inovaţiilor şi cooperării, dezvoltarea antreprenoriatului cât şi dezvoltarea interregională şi transfrontalieră. În cele trei zile de expoziție, târgul a fost vizitat de prim ministrul Provinciei Vojvodina, de primarul Orașului Zrenjanin, de ministrul consilier al Ambasadei României la Belgrad. Tradiţional şi anul acesta la târgul INOCOOP au participat şi Camerele de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Caraş – Severin iar partener a fost regiunea Kraljevo-Raška și județul Timiș-România.
La Târgul din Zrenjanin au participat un număr mare de întreprinzători, companii, bănci, fonduri, investitori și alți oameni de afaceri din țară și din străinătate. Față de ediția precedentă a crescut numărul expozanților și cel al vizitatorilor, care a ajuns la peste 3.000 de persoane.
Viitorul este în întreprinderile mici, inovații și cooperarea între oamenii de afaceri, scorul final al târgului.
M. V.