TEHNIČKI FAKULTET: Završen aneks zgrade

Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu danas je svečano otvoren aneks zgrade ove visokoškolske ustanove, koji se gradi već nekoliko decenija. Osim laboratorija, u ovom prostoru nešto većem od hiljadu kvadratnih metara, nalaze se i amfiteatar, kabineti, biblioteka i čitaonica.

Od 2007. godine počeli su spoljašnji radovi na zgradi i opremanje unutrašnjeg prostora. Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je obezbedila za otprilike 23,5 miliona dinara, a sam fakultet blizu šest miliona dinara. Završetokom ovog objekta, Tehnički fakultet u Zrenjaninu je dobio zaokruženu celinu za nastavne, istraživačke i naučne delatnosti.

Aneks su svečano otvorili Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, i prof. dr Milan Pavlović, dekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”. Svečanosti su prisustvovali i Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ZREPOK-a, NIS-a i drugih privrednih i ostalih institucija sa kojima zrenjaninski fakultet uspešno sarađuje.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je istakao da je otvaranje novog zdanja korak više ka Zrenjaninu kao univerziteskog grada.
M.B.

fakulteti aneks2