TEKVONDO: STIŽU TAKMIČARI, POČINjE BALKANIJADA

Više od 550 takmičara iz deset zemalja, koji će se u subotu i nedelju nadmetati na šampionatu, stiglo je danas u Zrenjanin. Oni su se okupili u hotelu „Vojvodina“ gde je organizovano zvanično merenje takmičara. Tekvondisti će se nadmetati u Kristalnoj dvorani u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora, u ženskoj i muškoj konkurenciji, u borbama i formama. Prema onome što je bilo poznato danas pre podne, predstavnici Kosova neće nastupiti na Balkanijadi.
U suboru u 9 sati su eliminacione, a svečano otvaranje šampionata je u 13 sati. Nedelja je rezervisana za nadmetanje pionira u borbama, kao i za takmičenje u formama.
Srbiju će predstavljati blizu 200 tekvondista, a među njima su i članovi TK Zrenjanin: pionirka Aleksandra Marjanski, kadetkinja Jelena Prole, seniori Aleksandar Čolić, Miloš Šućur, Zorana Nikolić i Dragana Milankov. Dijana Perić, trener zrenjaninskog kluba i selektorka naše pionirske reprezentacije očekuje da Srbija nastavi dominaciju na Balkanijadi, jer je u poslednje tri godine bila ubedljivo najuspešnija od svih zemalja učesnica. Takođe, ona se nada da će Zrenjaninci uspeti da osvoje nekoliko medalja.
B. M.