Kočalka (pred)vodi ZREPOK

Piše: Dalibor Bubnjević

 

Novi predsednik „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ (ZREPOK) je Steva Kočalka, osnivač i direktor porodičnog preduzeća „Valor“. Osnovno obrazovanje je stekao u Žitištu, a u Zrenjaninu je završio Ekonomsku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Otac je troje dece.
Steva Kočalka je izabran za pročelnika uticajnog poslovnog udruženja, nakon tri uspešna mandata Dragana Vidakovića. Dobio je najveći broj glasova svojih saboraca iz ZREPOK-a. Preuzeo je dužnost u teškim političkim i ekonomskim okolnostima. Već prilikom prvog susreta sa gradonačelnikom i načelnikom okruga iskazao je liderske sposobnosti i spremnost da zastupa interese privrednika.
Za razliku od „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, u političkim partijama ne dolazi se tako lako do dogovora! Iako nas od lokalnih i pokrajinskih izbora deli svega nekoliko meseci, i dalje se ne zna sa čim će stranke ići pred birače. U najlagodnijoj situaciji su naprednjaci, budući da Čedomir Janjić sa svojim timom uspešno završava brojne projekte u poslednjoj godini mandata. Socijalisti su i dalje podeljeni po pitanju podrške listi SNS-a, dok Čankova LSV nije demantovala kandidaturu Bojana Kostreša.
Narodni tribun Dragan Šašić bi mogao za svoju listu da dobije podršku pevačice i rijaliti zvezde Zorice Marković (sa kojom je proteklog vikenda viđen u „Zanatliji“).