TELEVIZIJSKA REPORTAŽA DIRNULA GLEDAOCE: KAKO POMOĆI PORODICI GLUŠAC

Teško bez Vladimira, bio je uzdanica

Emisija „Vreme je za bebe”, koja se emituje na programu RTS-a nedeljom, u reportaži objavljenoj 17. jula govorila je o bračnom paru Glušac, Zorici i Vladimiru, koji su čekali rođenje petog deteta. Međutim bilo je u toj emisiji i radosti i tuge, jer je stajala napomena da je Vladimir preminuo. Našoj redakciji prošle nedelje javljali su se tim povodom gledaoci iz Beograda, Zrenjanina i drugih mesta.
Već u poodmakloj Zoričinoj trudnoći, Vladimir je počeo da oseća neprijatne bolove. Kad se posumnjalo na tumor, Vladimir je već imao metastaze na plućima. Rođenje sina Ilije je dočekao baš pred početak hemoterapije. Čak i ta strašna dijagnoza nije pomutila njegovu sreću kad se Ilija rodio. Pre navršenog Ilijinog četvrtog meseca, Vladimir je preminuo.
Kako je rečeno u emisiji, Zorica i Vladimir Glušac su se upoznali slučajno, na ulici, u Zoričinom rodnom Česteregu. Vladimir se u ovom mestu obreo posle rata u Bosni. Zajednički život obogatilo je petoro dece, ali je nemaština bila velika, mada se Vladimir nije libio nijednog posla. Zajednički san bio je da imaju sopstveni krov nad glavom.
– Teško nam je bez Vladimira, on je bio naša uzdanica. Rekao mi je pred smrt da čuvam decu. Meni je najvažnije da imamo sopstveni krov nad glavom. I ja, i deca kada budu porasla, dugujemo Vladimiru – ja da im obezbedim da ne budu gladni i da imaju svoj krov, a deca da budu dobri i vredni ljudi. Šta da vam kažem, borim se i boriću se i dalje za decu – kaže Zorica.
U Vojvođanskoj banci otvoren je žiro račun na ime Zorice Glušac – 355 000 3200 515 60074.
M. B.