ZAVRŠEN TURISTIČKI KARAVAN „MOJA SRBIJA”

Veliko interesovanje za „Dane piva”
Turistički centar grada Zrenjanina učestvovao je svakog vikenda, od 3. juna do 9. jula, na promotivnom karavanu „Moja Srbija”. Organizator je republička Turistička organizacija, a cilj promocija turističkih potencijala gradova i regiona Srbije, te promocija ponude za domaće turiste.
Karavan je prošao kroz trinaest gradova: Užice, Novi Pazar, Zaječar, Niš, Vranje, Požarevac, Kragujevac, Kruševac, Valjevo, Čačak, Novi Sad, Sombor i Beograd. Na trgovima je organizovan petočasovni program u kojem su predstavljeni gradovi učesnici, uz muziku.
Prema rečima Marice Kosanović iz Turističkog centra, zrenjaninski štand je bio veoma posećen u svim gradovima. Osim turističke ponude grada i okoline najveće interesovanje je bilo za 31. manifestaciju „Dani piva”. Karavan je trebalo da stigne u Zrenjanin 2. jula, ali je dolazak odložen nakon tragedije u Žitištu, kada je proglašena trodnevna žalost.
Domaćin završne manifestacije karavana „Moja Srbija” je bio Beograd, a skupu je prisustvovao i Rasim Ljajić, ministar turzima, trgovine i telekomunikacija.
B. JAJIĆ