TF „MIHAJLO PUPIN” U UHTI: Studenti sticali dragoceno znanje

U ruskoj Republici Komi, na Državnom tehničkom Univerzitetu Uhta, boravili su od 27. do 31. maja studenti Tehničkog fakultetaMihajlo Pupin” Olivera Micić, Karolina Supek, Ilija Majstorović, Nađa Rudić i prof. dr Eleonora Desnica, šef katedre za Industrijsko inženjerstvo u ekspoloataciji nafte i gasa, kao i Strahinja Divnić, kompanija NIS – Gaspromnjeft.

Cilj posete bio je razvijanje i usavršavanje dalje saradnje u oblasti visokog obrazovanja, kao i posete stručnim laboratorijama, radi sticanja teorijskih i praktičnih znanja od eminentnih stručnjaka Državnog tehničkog univerziteta.

– Stručnu posetu su omogućili Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kompanija NIS, Grad Zrenjanin i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina, koja treba da predstavlja nastavak uspešne saradnje Državnog tehničkog univerziteta u Uhti, NIS-a i Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” a koja traje od 2014. godine. Imali smo sastanak u međunarodnom departmanu Uhtinskog državnog tehničkog Univerziteta sa prorektorom za međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću Georgi Koršunovim, uz prezentacija Antona Grigorijeva, šefa departmana za međunarodnu saradnju – kaže dr Eleonira Desnica.

M.B.