TOMAŠEVAC: Rešen problem vodosnabdevanja

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac posetio je danas Tomaševac, gde je u prethodnom periodu realizovano nekoliko poslova, od kojih je najveći puštanje u rad seoskog vodotornja. Krajem prošle godine novi vodotoranj u Tomaševcu, sa 600 metara novoizgrađene vodovodne mreže i novim bunarom, pušten je u rad. Zahvaljujući tome eleminisani su dugogodišnji problemi u vodosnabdevanju ovog sela. Investitor je bio Grad Zrenjanin, a vrednost radova je iznosila 27,2 miliona dinara.

– Predstavnici Grada Zrenjanina su još jednom pokazali da slušaju zahteve meštana naseljenih mesta. Žitelji Tomaševca su nam izneli nekoliko predloga o tome šta je potrebno da se uradi u ovom selu i mi smo ih poslušali. Zamenjena je javna rasveta, uklonjena je divlja deponija koja je bila veliki problem i počelo je pošumljavanje te lokacije, a pušten je u rad i vodotoranj. To je bila velika investicija. U međuvremenu je urađeno i 600 metara vodovodne mreže, kako bi vodotoranj bio spojen sa starom vodovodnom mrežom. Izbušen je i novi bunar i urađen je jedan prelivni kanal da bi se omogućila bezbednost u radu samog vodotornja – objasnio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac prilikom današnje posete Tomaševcu.

On je kazao da će Grad Zrenjanin nastaviti da i u narednom periodu sluša zahteve mesnih zajednica i da ih realizuje, u skladu sa budžetskim mogućnostima, kako bi stanovnici svih sela imali normalne uslove za život.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Tomaševac Dragoljub Savić zahvalio se predstavnicima zrenjaninske lokalne samouprave na veoma dobroj saradnji u prethodnom periodu. Savić je rekao da gradski čelnici imaju razumevanja za probleme meštana koji se rešavaju, u zavisnosti od mogućnosti, odmah ili kroz nekoliko meseci.

-Nakon početka rada vodotornja rešen je jedan veliki problem koji smo imali godinama. Staro izvorište nije bilo dovoljnog kapaciteta za potrebe meštana Tomaševca. U velikoj meri su bili prisutni gasovi, kao i oscilacije pritiska vode u mreži i svi ti problemi su eleminisani puštanjem u rad novog vodotornja. Zahvaljujući ovoj investiciji, meštani Tomaševca imaju kvalitetnije vodosnabdevanje, sa stabilnim pritiskom vode u mreži, ali i dovoljne rezerve vode za nesmetano vodosnabdevanje u trenucima kada dođe do prekida snabdevanja sela električnom energijom – istakao je Savić.

Kabinet gradonačelnika