Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás

Téli Napok
A muzslyai Fókusz Klaszter – Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai február 6-án – valamennyi civil szervezettel és egyesülettel karöltve – a Lehel Sportközpont pályáin Muzslyai téli napok címmel színvonalas programsorozatot rendeznek, melynek keretében másodízben szervezik meg a helybeli és a környékbeli lakosok körében igencsak közkedvelt töpörtőfesztivált. A rendezvény célja a falusi, tanyai élet és a turizmus kínálatainak ismertetése, népszerűsítése.
Az esemény szombaton, február 6-án  a délelőtti órákban több száz kilogramm szalonna (töpörtő) sütésével veszi kezdetét. Az odalátogatók a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek  közül is válogathatnak. Az ízletes falatok elfogyasztása után a helybeli borászok forralt borral kedveskednek.
Az  Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai – a Hófehérke Óvoda növendékeivel, a Szervó Mihály Általános Iskola tanulóival, a fiatal kancsikásokkal és az egyesület zenekarával közreműködve – álarcos farsangi felvonulást és bőgőtemetést fognak rendezni. A menet a helyi közösség épületétől indul 12 órakor, a központon keresztül a Dózsa György utcán és a piactéren  át érkezik a Lehel Sportközpont pályáira, ahol rövid program keretében búcsúztatják a telet és eltemetik a nagybőgőt.
A fesztiválon a többi közt részt vesznek az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai, a Nők Klubja, a Szent Márton Borkedvelők Egyesülete, a Nyugdíjas Egyesületek, a Muzslai Petőfi Sándor MME, az Önkéntes Tűzoltó Testület és néhány önálló kiállító.
Borbély Tivadar