Tordán hagyományápoló rendezvényt szerveztek

Tizenharmadszor rendeztek Kukoricafesztivált

Tordán immár tizenharmadszor gyűltek össze a Kukoricafesztiválra a hagyományápolók, és vendégeik. A megnyitón a Petőfi Sándor MME fiatal tagjai léptek fel, Dobai János polgármester és Farkas Éva, az Orgonavirág hagyományápoló csoport elnök asszonya köszöntötte a jelenlévőket.
A Kukoricafesztivált Hajnal Jenő, az MNT elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta e rendezvény közösség összefogó jellegét, de ugyanakkor rámutatott mennyire fontos, hogy a jövő nemzedékének is átadják a hagyományokat.
A verseny helyszínére fiákerekkel, fogatos kocsikkal vonultak ki a versenyzők, akiket elkísértek a tűzoltóság tagjai is, valamint a helybeli gazdák bemutatták, milyen munkagépekkel gazdagíthatták az eszközállományukat a pályázatok során, ők is felvonultak a traktoraikkal.
A kukoricatörő versenyre hat csapat érkezett meg, a munkájukat a zsűri négy szempont alapján értékelte, elsőként a reggelit vették szemügyre, majd a munkások öltözékét, a parcella tisztaságát, és végül a szárkúpok felállítását is értékelték.
A Kukoricafesztivál keretében versenybe szálltak a házi pálinkák is, összesen 30 mintát hoztak a részvevők, megtartották továbbá a hagyományos ízek főzőversenyét, amelyre ezúttal 40 csapat nevezett be.
A rendezvénynek volt zenés része is, délután Palatinus Ervin és Gúth Emília, majd Szabó Dékány Zsófia és a Szóljon hát a nóta zenekar szórakoztatta a vendégeket, este pedig a magyarországi Piramis együttes koncertezett.

Kónya-Kovács Otília