Trajs priprema nova hapšenja?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je peti grad/opština u Srbiji po parametrima koji mere bezbednost! Navedeni podatak, koji kruži po stručnim službama MUP-a, ne iznenađuje nikog. Sugrađani su svesni da žive u sredini u kojoj nema mnogo kriminala. Samim tim pozicija na rang list ne šokira.
Idilu u kojoj smo se našli je pretilo da uruši ubistvo u Melencima! Mnogi su bili šokirani stradanjem šezdesetjednogodišnje sugrađanke. U rekordnom roku (72 sata) od počinjenog dela, operativci Policijske uprave su uspeli da identifikuju lice za koje se sumnja da je sa više uboda nožem usmrtilo nesrećnu ženu. Za svaku pohvalu je to što su službenici kriminalističke policije rešili zločin u rekordnom roku! Tako je sprečeno dodatno uznemirenje javnosti. Međutim, navedeni čin hapšenja ima značajnu ulogu i za novog načelnika Policijske uprave u Zrenjaninu (Željko Trajković). Ovim je (do)kazao da ga kolege podržavaju. To ne treba da čudi, budući da je nedavno demonstrirao beskompromisnost. Privedeno je lice koje obavlja funkciju komunalnog milicionera. Vredno pomena je i to da je Bogdan Pušić, najviši funkcioner kriminalističke policije Srbije, bio Trajkovićev gost na novogodišnjem prijemu.
Javnost sa zadovoljstvom aplaudira učinku službenika organa gonjenja. Međutim, s pravom očekuje više. Vreme je da račune polože oni koji su (zlo)upotrebili poverenje sugrađana. Njih je mnogo, policija neće imati dilemu od koga da krene…