TREĆI NAUČNO-STRUČNI SIMPOZIJUM: O proizvodnji piva, tehnologiji, opremi

„Pivo, pivarske sirovine i oprema“ naziv je trećeg po redu simpozijuma koji počinje u ponedeljak, 26. avgusta u hotelu „Vojvodina”, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Rad simpozijuma će se odvijati u tri dana, pre i posle podne. Svečano otvaranje je u ponedeljak u 19 časova. Utorak, 27. avgust, rezervisan je za plenarna predavanja i teme iz oblasti sirovina za proizvodnju piva. U sredu su na programu teme iz oblasti tehnologije piva kao i prezentacije u vezi sa medicinom, ekologijom, opremom, energetskom efikasnošću. Poslednji dan simpozijuma je predviđen za okrugli sto po izboru, kao i za međusobne susrete učesnika. Očekuje se da na ovogodišnjem simpozijumu bude oko 120 učesnika.

Simpozijum ima međunarodni karkater, a prijavljeni su učesnici iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Bosne i Hercegovina, Severne Makedonije i Srbije. Ovaj skup se održava pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu na čelu sa dekanom prof. dr Dušanom Živkovićem. Glavni organizatori su Udruženje Pivara Srbije – Beograd i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad. .

Ž.M