TRENER VATERPOLISTA ZVEZDE ALEKSANDAR NIKOLIĆ

Osećamo se kao kod kuće
Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda ove sezone kao domaćin igra utakmice Regionalne lige na zrenjaninskom pokrivenom bazenu. Do sada su odigrali tri susreta, a o daljim planovima i saradnji sa Proleterom za „Zrenjanin” govori trener Crvene zvezde Aleksandar Nikolić. On je igračku karijeru počeo u Partizanu. Nastupao je za grčku Glifadu, a igrao je i u Italiji, gde je kasnije bio i trener. Kao reprezentativac Jugoslavije okitio se bronzom na prvenstvu Evrope 1997. i srebrom na svetskom prvenstvu naredne godine.
Koji su ciljevi Zvezde u Regionalnoj ligi?
– Zvezda je spoj mladosti i iskustva. Imamo ekipu sastavljenu od mladih igrača koji žele i mogu da napreduju, a ima i onih malo starijih i iskusnijih vaterpolista. Treba mnogo da se radi da bi se došlo do cilja, trenutno smo treći u Regionalnoj ligi, a želimo da budemo prvi.
Da li su se Zrenjaninci pokazali kao dobri domaćini?
– Jesu, naravno. Veoma lepo ste nas ugostili. S obzirom na to da nismo prvi put ovde, mogu slobodno da kažem da u Zrenjaninu igramo kao kod kuće. U ime cele ekipe želim da se zahvalim Gradu Zrenjaninu što nam je omogućio saradnju sa Vaterolo klubom Proleter. Drago nam je što imamo priliku da igramo utakmice na vašem bazenu.
Na koji način sarađujete sa Proleterom?
– Trenutno dva naša igrača nastupaju za zrenjaninski tim. Želimo da saradnju podignemo na viši nivo. Jedni drugima treba da pomažemo, a to je upravo cilj Proletera i Zvezde.
I. ISAKOV