TUŽNO SEĆANJE: Komemoracija povodom smrti prof. dr Dijane Karuović na TF „Mihajlo Pupin“

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ organizuje komemorativnu sednicu povodom prerane smrti prof. dr. Dijane Karuović. Sednica će se održati u sredu, 9. februara. u 12 časova u amfiteatru Fakulteta.

– Pozivaju se studenti, kolege, saradnici i prijatelji naše profesorke da dođu na komemorativnu sednicu kako bismo joj izrazili pijetet i zahvalnost i odali poslednju poštu. Komemoracija će se održati u skladu sa antikovid merama – navedeno je na sajtu Fakulteta.

Dijana Karuović (rođ. Naumov), rođena je 14. marta 1978. godine u Zrenjaninu, a preminula krajem januara. Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, na kome je bila zaposlena, upisala je 1997. godine, zavšila ga po ubrzanom postupku, bila je jedan od najboljih studeneta, i dobila diplomu profesora informatike…  Doktorsku disertaciju pod nazivom: „Model korisničkog interfejsa interaktivnog obrazovnog softvera“, odbranila je 14.oktobra 2009. pod mentorstvom prof. dr Dragice Radosav  i stekla akademski naziv doktora tehničkih nauka. Vliki broj naučnih radova objavljivala je u naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Bila je omiljeni profesor  kolega, veliki humanista i volonter u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin.

M.B.