Koliko se (ne) ulaže u infrastrukturu?

Piše: Dalibor Bubnjević

„Linglong“, autoput i drugi nacionalni projekti su naša realnost! Na njih više ne možemo uticati. To je i očekivano, budući da nas nadilaze u mnogo čemu. Međutim, da li spremno dočekujemo početak rada Fabrike ili pak upotrebe autostrade? Verovatno vam navedeno pitanje deluje kontradiktorno u odnosu na početnu pretpostavku („ni za šta se ne pitamo“).
Navedena kapitalna ulaganja ostaviće neizbrisiv trag na čitav srednji Banat. Najveća strana investicija će privući veliki broj kooperanata. Svima njima će trebati brojna radna snaga. Za mnoge profile neće biti dovoljno lokalnih kadrova. Otuda se očekuju migracije stanovništva. U pitanju je povoljan trend po nas. Da li smo spremni da odstupimo od viševekovne etničke i religijske šeme? Pitam sa razlogom, budući da uveliko jednu naciju optužujemo za manjak mačaka i vrabaca.
Mnogi investitori su prepoznali da će se sprečiti depopulacija. Zbog toga raste broj novih zgrada. To je pohvalno! Da li je gradska infrastruktura spremna za nadolazeću naplavu stambeno-poslovnih objekata?
Još uvek nije obelodanjen detaljan plan kapitalnih ulaganja Grada. Stručna javnost s pravom očekuje da će u fokusu navedenog dokumenta biti infrastruktura (pre svega, vodovodna i kanalizaciona). Jedino na taj način sprečiće se da Zrenjanin liči na Novi Sad i Beograd. Mi, još uvek, nismo ljubitelji plivanja u fekalijama…