U GODINI KOŠARKAŠKIH JUBILEJA ZRENjANIN IMA ČIME DA SE POHVALI

Povratak na pravo mesto

Naš grad će od 27. do 30. juna biti domaćin grupe D na prvenstvu Ervope za žene, a 7. avgusta u Kristalnoj dvorani muška reprezentacija Srbije sastaje se sa Iranom

U vreme kada se obeležava 95 godina od kada se u Vojvodini igra košarka i klubovi našeg regiona mogu da se pohvale vrednim uspesima. Košarkašice Proletera 023 su se plasirale u Super ligu Srbije, dok je muška ekipa Proletera sačuvala drugoligaški status, Najviše je odjeknulo dostignuće košarkaša Svetog Đorđa iz Žitišta koji su na svoj 40. rođendan izborili plasman u Drugu ligu Srbije i učestvovali su na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća.
Osim toga, naš grad će biti domaćin D grupe na prvenstvu Evrope za košarkašice. U Kristalnoj dvorani će od 27. do 30. juna igrati košarkašice Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije.
– Verujem da će naša reprezentacija, uz podršku navijača, uspeti da se kvalifikuje u završnicu šampionata i da se bori za odličje. Posle košarkašica, ugostićemo i naše najbolje košarkaše koji će u okviru priprema za prvenstvo sveta u Kristalnoj dvorani 7. avgusta igrati prijateljski meč sa Iranom. Sve to pokazuje da se Zrenjanin vraća na mesto koje mu pripada, među vodeće košarkaške centre u Srbiji – ističe Darko Karan, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.
Naš sagovornik podseća na slavna vremena kada su košarkaši Proletera 1956. godine osvojili titulu prvaka Jugoslavije, a bili su bolji od Crvene zvezde, Partizana, Cibone, Olimpije… Tada je čitava prva petorka Proletera igrala i za reprezentaciju tadašnje države i to je najveći uspeh zrenjaninske košarke.

D. P.