U JUNU ČETIRI DANA HORSKE MUZIKE: Najavljen peti jubilarni festival „Slobodan Bursać“

Grad će početkom juna biti domaćin značajnog muzičkog festivala koji nosi ime jednog od najpoznatijih zrenjaninskih dirigenata. Peti, jubilarni ovogodišnji Horski festival „Slobodan Bursać“ biće održan tokom četiri dana, od 1. do 4. juna u Kulturnom centru, najavljeno je danas u multimedijalnoj sali gradske kuće. Dan pre početka samog festivala, 31. maja, u galeriji Kulturnog centra biće otvorena Retrospektivna izložba plakata, programa, fotografija i dosadašnjih aktivnosti festivala. Tokom četiri festivalske večeri nastupiće dečji, ženski, muški i mešoviti horovi.

– Peti po redu Horski festival „Slobodan Bursać“ biće mnogo bolji od svih prethodnih. To kažem zato što je ovaj festival iz godine u godinu rastao i sazrevao, a i mi organizatori i učesnici zajedno sa njim. Sa ponosom mogu da najavim učešće čak 24 hora, od toga 19 iz naše sredine. Imaćemo veliki broj gostiju, a očekujemo horove iz zemlje i inostranstva. Moram da spomenem učesnike iz Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine (BiH) i da posebno najavim celovečernji nastup Sofijskog crkvenog hora i orkestra iz Švedske. Pozivam sve sugrađane da nas kao i do sada podrže i uživaju u najlepšim horskim arijama – izjavio je Vladimir Stojković, direktor Horskog festivala.

Horski festival

Manifestaciju ogranizuju Kulturni centar i Kultur kik kreativ prodakšns (KulturKick Creative Productions), a pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekreterijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Zrenjanin.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak