U KOČE KOLAROVA ZASAĐENO JE 13 STABALA LAMPION DRVETA

Novi izgled ulice

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo” je zasadilo, a Grad Zrenjanin iz budžeta platio sadnju 13 stabala „lamopion drveta” na više mesta u Ulici Koče Kolarova – saznajemo u „Čistoći” i inspekcijskim službama Grada.
– Nova stabla potiču iz našeg rasadnika. Zasadili smo ih nakon intervencije Komunalne policije i nismo ih fakturisali stanovnicima ulice niti vlasnicima lokala – rekao je Zoran Protić, direktor „Čistoće”.
Između ostalog, tri stabla lampion drveta sada se nalaze ispred restorana „Domaćin”.
Kako je naš list pisao, avgusta prošle godine, posečena su stara stabla i nasuta je rizla, kako bi se tu parkirala vozila gostiju koji poslećuju restoran.
Nakon podnošenja prekršajne prijave vinovniku je naplaćena kazna od 10 hiljada dinara i naloženo mu je da prostor vrati u prvobitno stanje, što je on učinio. Umesto rizle, sada je ispred restorana poravnata „zdrava” zemlja. Kazna je, saznajemo u Komunalnoj inspekciji, plaćena.
Sličan slučaj neovlašćenog pretvaranja prostora ispred lokala u parking, zabeležen je i na drugoj lokaciji u Koče Kolarova. Stabla lampion drveta zasađena su i ispred jedne privatne pekare i stambeno-poslovne zgrade.
Ulica Koče Kolarova je već izvesno vreme pod pojačanim nadzorom Komunalne inspekcije zbog učestalih šteta na zelenim površinama između trotoara i kolovoza, praćenih pretvaranjem travnjaka u parkinge.
Javne zelene površine: parkove, ulične drvorede i prostore između blokova stambenih zgrada duž lokalnih puteva i pešačkih staza održava JKP „Čistoća i zelenilo”, kao i preduzeća i druga pravna lica i građani. Na javnim površinama izričito je zabranjeno oštećenje drveća, uništenje travnatog sloja, loženje vatre i parkiranje vozila.
M. S-n.