U KRISTALNOJ DVORANI: Takmičenje vazduhoplovnih modelara

„Zrenjanin indoor open“ – peto takmičenje vazduhoplovnih modelara održano u nedelju, 3. decembra u Kristalnoj dvorani, okupilo je 35 takmičara iz osam klubova Srbije i jednog iz Osijeka u Hrvatskoj. Modelari su pokazali kako rukuju dvoranskim jedrilicama čiji raspon krila ne može biti veći od 150 milimetara, a startuju se gumicom (F1N-150) i modelima čiji raspon krila može biti veći od 150 milimetara, a koji se startuju rukom (F1N).

U konkurenciji seniora, a u kategoriji F1N150, prvo mesto osvojio je Živa Kovački, drugi je bio Osječanin Igor Nišavić, a treći Dragan Zlokas, takođe iz Zrenjanina. U kategoriji F1N, kod seniora, najduže je leto model Ivana Đeorđijevskog iz Zemuna, drugi je bio Beograđanin Lazar Laćimić dok je treće mesto pripalo Nikoli Macuri iz Subotice.

U konkurenciji juniora i mlađih juniora, a u kategoriji kategoriji modela F1N150 pobedio je Trsteničanin Vidak Veselinović, druga je bila Zrenjaninka Eleonora Santovac, a treće mesto pripalo je Viktoriji Grubić iz Nove Pazove. U kategoriji F1N za juniore na pobedničkom postolju bili su samo Subotičani – Nikola Macura (prvi), Rihard Ziđaev (drugi) i Vanja Božiću (treći).

U ekipnoj konkurenciji, kada se zbroje bodove koje su osvojili njihovi takmičari, prvo mesto pripalo je aeroklubu „Zrenjanin“.

Z.D.

02

03

 

04

06