U KULTURNOM CENTRU: Horski festival „Slobodan Bursać”

U Zrenjaninu je 2, 3. i 4. juna Četvrti međunarodni horski festival „Slobodan Bursać“. Festival su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće juče najavili, u ime organizatora, Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Dragan Midorović – KulturKick Creative Productions, Željka Milošević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina i Vladimir Stojković Coka, inicijator i jedan od osnivača Festivala.

Festival se održava u Kulturnom centru a pokrovitelji su Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine.

Svečanost povodom završetka obnavljanja biste Slobodana Bursaća je u Aleji Velikana u Karađorđevom parku, u četvrtak 1. Juna, u 11 časova. Istog dana, u 19 časova, u Kulturnom centru je otvaranje izložbe povodom trideset godina od kada je tadašnji Omladinski hor „Josif Marinković” osvojio titulu „Hor sveta”, u Langolenu, 1987. i promovisan CD, reizdanje kasete na kojoj je snimak ovog Hora na Dubrovačkim letnjim igrama iste godine. Profesor Bogdan Đaković će održati predavanje „Umetnost muzičkog izvođaštva: arhivski snimci kao značajan elemenat za proučavanje istorije srpske crkvene horske muzike u 20. veku”.

B.Jajic

Foto Aleksandar Blanuša.