U NEDELJU: Besplatni preventivni pregledi

Nakon letnje pauze, zdravstvene ustanove u Republici Srbiji nastavljaju sa besplatnim preventivnim pregledima za sve građane, u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

U nedelju, 22. septembra od 8.00 do 16.00, će biti organizovani besplatni preventivni pregledi u zrenjninskoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ i u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin.
U Domu zdravlja Zrenjanin, u ambulantama u Zrenjaninu – I ambulanta (Trg Dositeja Obradovića bb) i IX ambulanta (Koste Abraševića bb): biće rađeni EKG i merenje krvnog pritiska i glikemija.
U Opštoj bolnici Zrenjanin: tumor markeri – PSA (karcinom prostate kod muškaraca) u Biohemijskoj laboratoriji, ultrazvuk abdomena– na Odeljenju radiologije, ORL pregled šalter br. 5 Specijalističke poliklinike
Tumor marker PSA se radi kod muškaraca starijih od 50 godina. Za ultrazvuk abdomena pacijent nakon 20.00 časova prethodnog dana ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.
Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).
L.Z.