U OSNOVNOJ ŠKOLI „4. OKTOBAR” U VOJVODI STEPI OBNOVLjEN JE SPORTSKI TEREN

Za đake, sportiste i rekreativce

U opštini Nova Crnja u proteklom periodu Sekretarijat za sport i omladinu realizovao je 17 projekata vrednih 10 miliona dinara.
Rekonstrukcija sportskog terena u Vojvodi Stepi, selu u opštini Nova Crnja, zajednički je projekat Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i ove lokalne samouprave, a vredan je oko šest miliona dinara. Teren se nalazi u dvorištu OŠ „4. oktobar”, a osim što će ga koristiti đaci, namenjen je i rukometašima, fudbalerima i odbojkašicama, kao i rekreativcima iz ovog sela. Sredinom prošle nedelje pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Opštine Nova Crnja Vladimir Brakus i njihovi saradnici 11. juna obišli su obnovljeni teren.
– Prošle godine bio sam u ovoj školi i tada smo se dogovorili da rekonstruišemo teren. On je mesto okupljanja i dece i omladine, pa je bilo idealno realizovati takav projekat u sklopu škole. Ovo je nešto što prethodnih godina radimo kroz konkurse za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju fiskulturnih sala i otvorenih sportskih terena. Iako je usled pandemije virusa korona ovogodišnji budžet smanjen, 50 miliona dinara izdvojićemo isključivo za razvoj sportske infrastrukture jer bez toga ne možemo da usmerimo više dece da se bavlje sportom – izjavio je Batez.
Izvor: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Opširnije u štampanom izdanju