U SLAVU NAPITKA OD JEČMENOG SLADA: ŠEST DANA PIVSKE FEŠTE NA 16 LOKACIJA U GRADU

Zlatne kapi pred miholjsko leto
Koncertom „Crvene jabuke” na Trgu slobode završeni su u nedelju šestodnevni, 31. „Dani piva”, manifestacija koja je, prema oceni organizatora – Grada Zrenjanina i Turističkog centra – bila najbogatija i najraznovrsnija do sada. Prethodili su mu, iste večeri, koncerti „Električnog orgazma” na Žitnom trgu, te grupa „Klin” i „Billy Idol Tribute band”.
Po prvi put je program organizovan na šesnaest lokacija u gradu, a interesovanje posetilaca je premašilo očekivanja.
Frontmena grupe „Crvena jabuka” Dražena Žerića Žeru ugostio je u bašti Hotela „Vojvodina”, pre početka koncerta, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Predstavnici lokalne samouprave ugostili su i ostale izvođače – od članova Zrenjaninske filharmonije, koja je otvorila festival, do Sanje Ilića i „Balkanike”, Zdravka Čolića i Saše Kovačevića. (Opširnije o koncertu Filharmonije čitajte u ovom broju na stranici kulture.)
U Gradskoj bašti su se poslednje pivske večeri predstavili stend ap komičari Igor Krišan iz Zrenjanina i Aleksandar Perišić iz Beograda, a sve od 23. avgusta, iz večeri u veče, gostovale su ovde njihove kolege iz brojnih gradova, u organizaciji portala standup.rs.
BRANKA JAJIĆ

Opširnije u štampanom izdanju…

06 - 5e dani piva 06 - 5b dani piva