U SLICI I REČI: MANIFESTACIJA „PROLEĆNO BUĐENJE GRADA” OKUPILA MNOGO DEVOJČICA I DEČAKA

Raspevano, veselo i šareno…

Proleće je stiglo, to znamo svi, ali ovi vetrovi kao da su ga uspavali. Zato ćemo igrom, pesmom i stihom pokazati da želimo da se probudi. Ovo je peto proleće koje budimo u Zrenjaninu i uvek nam je to polazilo za rukom. Zato vas pozivamo da nam se pridružite da zapevamo zajedno i izmamimo ptice i sunce – poručili su mališani iz Udruženja ,,Kolorino stvaralaštvo” na manifestaciji ,,Prolećno buđenje grada” održanoj u subotu, 6. aprila, na Trgu slobode koji se šarenio od raznobojnih kostima u koje su se deca obukla.
Mogli smo da vidimo polaznike baletskih škola u njihovim prepoznatljivim haljinama, članove kulturno-umetničkih društava u narodnim nošnjama, najmlađe učesnike iz škola i vrtića kojima radosni dečiji osmesi nisu silazili sa lica.
U programu su nastupili: Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanin, Baletska škola „Dimitrije Parlić” odeljenje u Zrenjaninu, Muzičko zabavište „Sanjalice” udruženja „Kolegijum”, horovi „Vila” i „Crvenkapa”, „Kolorino stvaralaštvo”, Pop rok hor „SuperNova”, Kulturno- umetničko društvo „Pionir”, Centar za očuvanje tradicije i kulture ,,Đerđef”, Gradski plesni klub „Fri dens” (Free dance), Osnovna i srednja škola „9. maj”, Centar za igru Zrenjanin, Centar za očuvanje tradicije „Moja Sosa” i Kulturni centar „Svetozar Marković”.
Manifestaciju je organizovao Grad Zrenjanin uz podršku Turističke ogranizacije i Kulturnog centra. Program su vodili Pavle Miličić, Staša Aleksić, Iva Krčmarov, Elena Armuš, Elena Antić i Ognjen Kovač – članovi Udruženja „Kolorino stvaralaštvo”. Propratni sadržaj priredili su „Haos animatori”, a pridružio im se džin na štulama.
Balon šou privukao je pažnju velikog broja mališana koji su jurili i igrali se velikim balonima od sapunice. Plesne koreografije, lampioni želja i oslikavanje po licu, klovnovi i Diznijevi junaci upotpunili su ovaj veseli program. Mališanima se na bini pridružio i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
– Mislim da nema lepše slike našeg grada od današnje. Učestvuje rekordan broj dece, više od 700, i upravo su oni naš najveći i najlepši ukras. Želim da ova manifestacija nastavi da se održava svake godine i da se okupljamo u što većem broju – izjavio je Radišić i zahvalio se svim balerinama, članovima horova, KUD-ova, vrtićima i školama čija deca su učestvovala u ovom zanimljivom programu.
Na Trgu smo mogli sresti i brojne animatore, a za decu su bili postavljeni tobogani i tramboline. Manifestacija je trajala nedelju dana, od 6. do 12. aprila, kada je i bila velika, završna žurka.
U drvenim kućicama održavao se i mini prolećni bazar rukotvorina, a učestvovali su Etno udruženje „Bagljaš”, Udruženje „Melenački talenti”, Osnovna i srednja škola „9. maj”, Udruženje „Veliko srce”, Lazarevo, Eko sapun, Udruženje „Žad”, Zrenjanin, Medžik almond (Magic Almond) , Beograd, „Bombonica” Čurug i drugi izlagači.

M. MALBAŠKI