U SREDNJOBANATSKOM OKRUGU: 17 novoobolelih od kovida 19

Danas je održana sednica Saveta Srednjobanatskog okruga. Raspravljalo se o temama u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, radu inspekcija, bezbednosnoj situaciji i saradnji lokalnih samouprava na teritoriji Okruga. Sednici su prisustvovali svi članovi Saveta, načelnik PU Zrenjanin, predsednici opština i gradonačelnik Zrenjanina, na čelu sa načelnicom Snežanom Vučurević.

Epidemiološka situacija je ocenjena kao stabilna, ali je istaknuto da je neophodno sprovođenje i pridržavanje svih propisanih preventivnih mera, zbog čega je poseban akcenat stavljen na rad inspekcija. Sanitarna inspekcija nastavlja sa pojačanim ciljanim vanrednim nadzorima, samostalno i u saradnji sa Policijskom upravom, komunalnom inspekcijom i komunalnom milicijom, a pojačan je i nadzor inspekcije rada kako bi se sprečila pojava i širenje epidemije.

Rečeno je da je od proglašenja epidemije korona virusa u Okrugu potvrđeno ukupno 369 obolelih osoba. Trenutno je 17 novoobolelih, na bolničkom lečenju je 7 osoba, a u samoizolaciji 10.