U SUBOTU U ZRENJANINU: Basket u centru, školica košarke u „Avivu“

Finalni turnir prvenstva Vojvodine u basketu „tri na tri“ i školica košarke Crvene zvezde biće održani u subotu, 5. avgusta, na Trgu slobode, odnosno u „Aviv parku“, to su na današnjoj konferenciji za novinare saopštili Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika, Dejan Dimitrijević, predsednik Okružnog košarkaškog saveza (OKS) i Danka Gladović koja je u „Aviv parku“ zadužena za odnose sa javnošću.
Takmičenje u basketu počinje u 18 sati, a bitka za medalje na programu je posle 20 časova. Organizatori su košarkaški savezi Srbije i Vojvodine, OKS Zrenjanin i lokalna samouprava. Učestvovaće 12 ekipa iz Subotice, Sombora, Vrbasa, Novog Sada i Beograda. Oni su kroz kvalifikacije stekle pravo da nastupe u Zrenjaninu. Tri prvoplasirana tima će dobiti nagrade i medalje i izboriće plasman na finalni turnir prvenstva Srbije u Beogradu.
Besplatni javni čas košarke namenjen je devojčicama i dečacima uzrasta od sedam do 14 godina, a sa polaznicima školice će raditi treneri Crvene zvezde. Za mlade košarkašice i košarkaše obezbeđeni su pokloni i diplome. Zainteresovani mogu da se prijave na telefon 023/521-330.