U TEMIŠVARU PROMOVISANI „DANI PIVA”: Pozivari došli u Rumuniju

Zrenjaninski Dani piva” promovisani su juče u rumunskom gradu Temišvaru. Najpre je održana konferencija za novinare na kojoj su o turističkom potencijalu manifestacije pričali državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

– Želimo da obnovimo saradnju sa Županijom Timiš i da dovedemo stanovnike Rumunije u Zrenjanin. Temišvar je od Zrenjanina udaljen svega 60-70 kilometara i ljudi koji žive u njemu su veoma zainteresovani da posete Dane piva” – rekao je Zoran Ljubotina.

Zrenjanin i „Dane piva“ u Temišvaru su promovisali mađioničar Hari Magnus, KUD Pionir i Anđelina Švarc, a veliki broj građana Temišvara okupio se na Trgu Viktorija gde su pratili kulturno-umetnički program.

– Veza između ova dva naroda, dva grada tradicionalno je dobra. Grad Zrenjanin beleži veliki privredni i ekonomski rast i želimo još više da razvijemo turističke naše potencijale – rekao je Simo Salapura.

tekst i foto: Damir Petrović