U TOKU RADOVI NA ZACEVLjENjU BAGLjAŠKOG KANALA U NAJMNOGOLjUDNIJEM NASELjU

Cilj – sprečiti neprijatne mirise

Gradilište na Bagljaškom kanalu, u okviru koga su u toku radovi na gradnji kanalskog cevovoda a u neposrednoj blizini Aviv parka, obišli su u utorak nadležni u Gradskoj upravi kako bi se uverili kojom dinamikom oni napreduju.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u pratnji zamenika gradonačelnika Saše Santovca i direktora Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Gorana Kravarušića, su ovom prilikom zaključili da je u toku saniranje višedecenijskog problema u ovom najmnogoljudnijem naselju.
– Velika sredstva odvojili smo u 2015. godini za sređivanje ovog kanala. Rađeno je i na više lokacija, čak i sa presecanjem putne mreže i izgradnjom propusta. Cilj je bio da se poboljša protok i to je ostvareno, a sada je ideja da se tok kanala zacevi tamo gde prolazi kroz naselje, da bi se izbegli neprijatni mirisi – naglasio je gradonačelnik Janjić, najavljujući radove na izgradnji cevovodnog dela kanala u idućoj godini, za šta se već planiraju budžetska sredstva.
– Sada su u toku radovi na kanalu u dužini od 500 metara, a vrednost radova je 40 miliona dinara. Izvođači su konzorcijum Vodoprivrednog preduzeća „Srednji Banat” i Šljunkare „BMB”. Rok za završetak radova je 60 dana. Ove godine je, inače, uloženo oko 70 miliona dinara u sanaciju kanala, od čišćenja do zacevljenja – precizirao je direktor Direkcije Goran Kravarušić.
S. Surla