U ZRENJANINSKOJ BIBLIOTECI: „Od kartona cela vasiona”

BIBLIOTEKA RadionicaU Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ , u subotu, u 11 časova, biće održana prva radionica drugog ciklusa „Od kartona cela vasiona“ koje je osmislio glumac-lutkar Jovan Caran – Denis.

U okviru drugog ciklusa, kako je planirano, biće održano deset radionica na kojima će deca uz asistenciju roditelja ili pratilaca napraviti svoju prvu 3D knjigu sa pesmicama-iskakalicama. Planirano je da na svakoj radionici iskreiraju po jednu stranicu knjige. Osim kreiranja originalnih riznica sa pesmama Jovana Jovanovića Zmaja, učesnici i autor radionice napraviće i knjigu većeg formata, bibliofilski primerak – poklon Biblioteci.

Radionice će se održavati svake subote u isto vreme, u velikoj sali Biblioteke. Otvorene su za decu različitog uzrasta, kao i odrasle, različite dobi. Deca i roditelji, bake, deke, vaspitači, pratioci družiće s ei kreirati zajedno. Predviđeno je da odrasli sa decom na edukativan i zabavan način timski ovladavaju različitim tehnikama pravljenja modela od kartona i papira.

Radionice su besplatne.

Prijatelj drugog ciklusa radionica „Od kartona cela vasiona“ je kompanija „Gomex“.

B.J.

BIBLIOTEKA Radionica 1