U ZRENJANINU KAO U BEČU: Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije

U Kulturnom centru Zrenjanina sinoć je bilo gotovo kao u Beču. Zrenjaninska filharmonija, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, očarala je sugrađane vrhunskim muziciranjem, repertoarom i energijom.

Novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije nedostajala je dekoracija iako niko nije očekivao onu bečku, ali je ritam valcera učinio atmosferu prazničnom. Solisti, Ana Aleksić Šajrer – sopran i Bojan Zdravić – tenor, otpevali su nekoliko numera i u duetu i potvrdili da su dostojni svake operske kuće.

Nisu izostali ni bisevi, jedan od njih je bila i „Vinska pesma” iz opere „Travijata” Đuzepa Verdija a čuli smo i kompoziciju „Na lepom plavom Dunavu” Johana Štrausa, koja je prvi put izvedena pre 150 godina.

Pokrovitelji koncerta su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kulturni centar Zrenjanina i Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin.

Izražavajući zadovoljstvo zbog uspeha Novogodišnjeg koncerta, direktor Zrenjaninske filharmonije rekao je za „Zrenjanin“ da budući planovi zavise isključivo od novca.

B. Jajić
Foto J. Njegović Drndak

filhar_resize filhar5_resize filharmonija-4_resize filharmonija_resize filharmonija1_resize filharmonija2_resize filharmonija3_resize filharmonija6_resize